Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya


Bàscara, vila medieval i Pessebre Vivent singular
Bàscara, vila medieval i Pessebre Vivent singular

A Catalunya, molts pobles van més enllà de la tradició de fer un pessebre per Nadal i reviuen el naixement de Jesús de Natzaret en la pell dels seus habitants. Són els Pessebres Vivents. A més de representacions del naixement de Jesús, també mostren els llocs emblemàtics més bonics del nostre territori. Bàscara, per exemple, és un Pessebre Vivent més que singular i un dels més coneguts de la demarcació de Girona.

Des del Nadal de 1973, any rere any, Bàscara ha representat les escenes més característiques al casc antic del poble i a la riba del Fluvià, i en cada edició el pessebre mobilitza bona part de la població, 500 habitants.

Des de principis del segle IX, Bàscara fou possessió dels bisbes de Girona. Històricament ha estat una cruïlla important, un lloc de pas de comerciants i d'exèrcits, i en destaca l'ocupació francesa de finals dels segle XVII i la seva destrucció l'any 1814. La vila consta de dos nuclis ben diferenciats: la part nova, que s'eixampla a banda i banda de la carretera, i el casc antic, d'origen medieval, construït sobre una penya, amb estrets carrerons empedrat. El seu pessebre, és un dels més visitats durant el Nadal.

Vila amb dos nuclis

Històricament ha estat una cruïlla important, un lloc de pas de comerciants i d'exèrcits, i en destaca l'ocupació francesa de finals dels segle XVII i la seva destrucció l'any 1814. La vila consta de dos nuclis ben diferenciats: la part nova, que s'eixampla a banda i banda de la carretera, i el casc antic, d'origen medieval, construït sobre una penya, amb estrets carrerons empedrat. El seu pessebre, és un dels més visitats durant el Nadal.
Comments are closed.
Showing 0 Comment


Tags

#CulturaPopular #Nadal #SomPessebresVivents Abadia Adoració ajut Arcangel art Associacionisme Barcelona Bàscara Breda Brunyola Canyelles Castell d'Aro catalunya Christmans Christmas concurs Consell Coordinadora covid19 crèdit cristianisme cultura culturaessegura culturapopular cutlura diables dibuix digital dones esluga Espluga Família Fluvià Fontcoberta fundació Garrotxa Garrotxí Generalitat GermanesTeresianes Girona infantil infecciosses Jesus Jesús Joanetes Judea La Pobla de Linyet La Pobla de Montornès La Torreta (La Roca) Les Gunyoles d'Avinyonet Linyola Lleida malalties Maria Martorelles medieval Montserrat mural Nadal Navata navidad Nova Temporada Pals patrimoni patrimonicultural pessebre Pessebres Pessebres Vivents de Catalunya pessebresvivents pessebresvivets Pessebrevivent PessebreVivents PobleEspanyol Pont Llarg - Manresa popular Premià de Dalt reinventemelnadal riuadasolidària Sant Feliu de Llobregat Sant Martí Vell Sant Pere de Ribes Sant Quintí de Mediona santfeliu SantFost solidaritat Tarragona Tona Torres de Fals totsuma tradició trobada turisme tv3 Vandellós - Masia de Castelló Viladecans Vilavenut i Vila-sacra Vilavenut i Vila-sacra. vivents #CulturaPopular #Nadal #pessebre #pessebresVivents #pessebresvivents #Anoia #penedès #Avinyonet #pessebrevivent #patrimoni #Girona #vilasacra #ReinventeelNadal #ReinventemelNadal #SomPessebresVivents Anunciació assemblea associació Barcelona Bàscara Bones Feste Brunyola Calonge castell catalunya Christmas ConcadeBarberà concurs coordinadora Corró de Vall Cultura Cultura popular culturapopular Dasc2018 diada ENS espanyol Espluga Familia Federació Fem Turisme finançament Fluvià Fontcoberta fòrum Francolí fred Girona infantil La Marató Les Franqueses Les Gunyoles d'Avinyonet LEspluga lleida manresa Martorelles Masia Castelló medieval Milan Monestir Montserrat Nadal Naixement navata Navidad ofrena patrimoni Peralada pessebre pessebres pessebres vivents pessebresvivents pessebrevivent Pilarín Bayés poble poble espanyol polinyà Prats de Rei pruit prullans reinventemelnadal ReisMags reunió Riuada rupit sabadell Sant Pere de Ribes Santa Pau santapau SantFeliu SomCultura Tarragona tona Tortosa tradició tradicions Trobada TV3 Vallès Vandellós Violència