Breu història


Orígens coordinadora

L’any 1983 Francesc Parcerisas impulsa una primera reunió al poble de Fals (Bages) aplegant un grup de persones vinculades en diferents pessebres vivents.

Però no serà fins al març de 1991 en una trobada convocada per l’incansable Esteve Albert a Santa Maria de Miralles (Igualada) que en Josep Benet, de Tona i Miquel Riba, de les Gunyoles plantegen la conveniència d’una associació, la proposta va ser acceptada i es va nomenar una comissió gestora formada per les dues persones anteriors i per Francesc Parcerisas, de Fals i Solange Vidal, d’Igualada. Aquesta comissió seria l’encarregada de redactar els estatuts i convocar una assemblea amb tots els pessebres que es pogués tenir constància.

El 30 de Juny del mateix any es convoca la primera assemblea a Tona on s’aproven els estatuts i es firma l’acta de constitució de l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya.

En aquesta assemblea es nomena la primera junta formada per Corbera de Llobregat, Fals, les Gunyoles, Igualada, Picamoixons, els Prats de Rei i Tona. A més d’aquests pessebres hi varen assistir Bàscara, Jesús, Portbou, Sant Guim de la Plana, Sant Andreu de Sureda i Santa Pau. Castell d’Aro, Peralada i la Pobla de Montornès no varen poder assistir i varen donar tot el seu recolzament al resultat de l’assemblea.