Mesures i recomanacions dels pessebres de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya per a la prevenció de contagis per COVID-19

LA FEDERACIÓ DE PESSEBRES VIVENTS DE CATALUNYA, ha establert una sèrie de mesures i recomanacions per tal d’evitar contagis de Covid-19 durant la celebració dels Pessebres Vivents del 2021-22.

Aquestes mesures i recomanacions s’apliquen a totes les celebracions dels Pessebres de la Federació i a totes les persones que hi participen, ja sigui com a públic, figurants o personal tècnic. 

 1. MESURES PER A LA CELEBRACIÓ DELS PESSEBRES

Cada Pessebre Vivent seguirà els protocols d’acord amb la normativa vigent i aplicarà les següents mesures recomanades:

 1. Senyalització dels espais amb mesures de prevenció i indicacions.
 2. En cas d’escenes interiors, vestuaris, magatzems, etc., ventilació de les sales prèviament i posteriorment als actes.
 3. Disposició de dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’accés dels espais interiors.
 4. En el cas d’utilització de grades o files de seients (amb preassignació o sense), disposició de les localitats segons la distància de seguretat requerida seguint la normativa vigent en el moment de la celebració.
 5. La compra d’entrades i l’atenció als participants es recomana que sigui online.
 6. L’entrada de sessions de pagament i la reserva a sessions gratuïtes seran nominals pel control d’assistents.
 7. L’entrada i sortida dels espais es fa esglaonadament per garantir la distància de seguretat, i amb preferència d’itineraris diferents, sempre que sigui possible.

 

 1. MESURES DE CURA INDIVIDUAL

Cal que tothom (públic, figurant o tècnic) actuï responsablement per a la seguretat de les representacions. És imprescindible que tothom qui hi participi, tingui en compte les recomanacions i normativa vigent:

 1. Cal abstenir-se d’anar a les representacions si es presenten símptomes compatibles amb la Covid-19.
 2. Cal mantenir la distància de seguretat, exceptuant el contacte amb el grup de convivents.
 3. Cal portar mascareta en tot moment a partir de 6 anys en espais interiors, així com en espais exteriors si no es pot mantenir la distància de seguretat. En aquests casos, cal mantenir la mascareta en tot moment. 
 4. Es recomana rentar-se les mans o fer servir gel hidroalcohòlic.
 5. Es recomana no menjar ni beure durant les representacions. El pessebre decidirà si els figurants podran fer-ho durant la representació en el seu espai o escena, en general o en grup bombolla familiar.
 6. Es recomana la compra d’entrada o reserva prèvia per accedir a les representacions
 7. Cal respectar la disposició de les localitats en el cas de ser públic assegut.
 8. Cal seguir les indicacions del personal i la senyalització.
 9. Per fer fotos personals es pot prescindir puntualment de la mascareta i sempre per breus instants. Si s’opta per prescindir de la mascareta, es recomana que es faci a l’exterior i es mantingui la distància de seguretat

Aquesta normativa s’aplica al conjunt de les nostres seus i complementa la pròpia dels diferents Pessebres Vivents.

3. EN CAS DE CONTAGI

En cas que un visitant, figurant o tècnic del Pessebre Vivent presenti símptomes evidents compatibles amb la malaltia per Covid-19, ha de prendre les mesures establertes a la normativa vigent:

 1. Aïllar-se al seu domicili o lloc de residència
 2. Posar-se en contacte amb els serveis o autoritats sanitàries

 

Si un visitant, figurant o tècnic comunica aquesta situació de contagi actual o potencial, o és detectada pel personal del Pessebre, caldrà que aquesta persona sigui aïllada. La situació serà comunicada a les autoritats sanitàries perquè donin instruccions per seguir a partir d'aquell moment. 

 

4. ACCÉS A LES SESSIONS

Es recomana als assistents portar les entrades al mòbil per reduir el contacte i l’ús de paper. El personal d’entrada escanejarà el codi QR per comprovar l’entrada sense contacte.

Cal portar la mascareta i mantenir la distància de seguretat en tot moment a les cues i dins els Pessebres. Cal seguir les indicacions d’itinerari i del personal del Pessebre en tot moment. 

5. RETORN D’ENTRADES

Si es cancel·la alguna sessió a causa de restriccions per motius de seguretat sanitària, es farà el retorn del pagament de les entrades a la targeta amb la qual s’hagi fet la compra en un termini màxim de 15 dies.

 

Gràcies per la col·laboració de tothom i desitgem una feliç visita als nostres Pessebres Vivents!