Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de l'Associació coordinadora de Pesssebres vivents de Catalunya


Repassem les escenes generals de tots els pessebres. L'anunciació
Repassem les escenes generals de tots els pessebres. L'anunciació

Els Pessebres Vivents són, en la seva majoria, un conjunt de quadres que compten amb la presència de persones, música ambient i diàlegs, que recreen diversos passatges bíblics així com oficis i escenes de la vida quotidiana dels pagesos i pastors catalans. L’epicentre és sempre el quadre del naixement.

Hi ha fils conductors diversos i heterogenis: a vegades s'opta per una representació totalment bíblica, o es dona protagonisme a oficis perduts, o també es dona valor a les construccions del poble, etc. Alguns tenen text, alguns no: és a dir, cada població el representa segons la seva creativitat i possibilitats. Dintre dels nostres pessebres federats, n'hi ha que tenen quatre quadres o escenes i d'altres 30.

Així doncs, iniciem el repàs a les escenes generals de tots els pessebres, vinculant-les amb obres d'art. Farem aquest exercici d'història de l'art. I l'anunciació és el primer de tots els quadres o escenes. L'anunciació a Maria: Tots els pessebres inclouen aquest quadre.

Si mireu amb atenció la imatge que acompanya aquest article, està plena de simbolisme. En aquesta iconografia que es basa en l'evangeli de Sant Lluc té com a nota discordant que, al costat de Gabriel i María, es presenta l'expulsió del Paradís. Què vol dir l'artista amb aquesta imatge? Doncs que, si Adam i Eva són el pecat, l'anunciació de Crist és la redemció.

La imatge cap el el moment de la concepció a través del raig de Déu i el colom en direcció a Maria, és tot un motiu d'il·lusió i esperança.

Aviat tindre més amb els vídeos dels pessebres a PessebresVivents TV.

#pessebresvivents

#TotsSomPessebresVivents

#LaLlumdeNadal
Comments are closed.
Showing 0 Comment


Tags

Abadia ajut art Associacionisme Barcelona Bàscara Breda Brunyola Canyelles Castell d'Aro catalunya Christmans Christmas concurs Consell Coordinadora crèdit cultura culturapopular dibuix dones esluga Espluga Família Fluvià Fontcoberta fundació Garrotxa Garrotxí Generalitat GermanesTeresianes Girona infantil infecciosses Jesús Joanetes La Pobla de Linyet La Pobla de Montornès La Torreta (La Roca) Les Gunyoles d'Avinyonet Linyola Lleida malalties Martorelles medieval Montserrat mural Nadal Navata navidad Pals patrimoni patrimonicultural pessebre Pessebres pessebresvivents Pessebrevivent PessebreVivents PobleEspanyol Pont Llarg - Manresa popular Premià de Dalt riuadasolidària Sant Feliu de Llobregat Sant Martí Vell Sant Pere de Ribes Sant Quintí de Mediona santfeliu SantFost solidaritat Tarragona Tona Torres de Fals totsuma tradició turisme tv3 Vandellós - Masia de Castelló Viladecans Vilavenut i Vila-sacra Vilavenut i Vila-sacra. vivents #pessebresvivents #Anoia #penedès #Avinyonet #pessebrevivent #patrimoni #Girona #vilasacra assemblea associació Barcelona Bàscara Brunyola Calonge castell catalunya Christmas ConcadeBarberà concurs coordinadora Corró de Vall Cultura Cultura popular culturapopular Dasc2018 diada ENS espanyol Espluga Familia Federació Fem Turisme finançament Fluvià Fontcoberta fòrum Francolí Girona infantil La Marató Les Franqueses Les Gunyoles d'Avinyonet lleida manresa Martorelles Masia Castelló medieval Milan Monestir Montserrat Nadal Naixement navata Navidad ofrena patrimoni Peralada pessebre pessebres pessebres vivents PessebresVivents pessebrevivent Pilarín Bayés poble poble espanyol polinyà Prats de Rei pruit prullans reunió Riuada rupit sabadell Sant Pere de Ribes Santa Pau santapau SantFeliu SomCultura Tarragona tona Tortosa tradició tradicions tv3 Vallès Vandellós Violència