Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya


Quines teles s’utilitzen per als vestits o cortines dels Pessebres vivents? I per a les parets o al terra (catifes, tapissos…)
Quines teles s’utilitzen per als vestits o cortines dels Pessebres vivents? I per a les parets o al terra (catifes, tapissos…)

 

Per exemple, en aquest primer text ens preguntem: quines teles s’utilitzen per fer els vestits o per fer les catifes o tapissos que es mostren a les representacions?

Espluga de Francolí apela a les donacions per part dels veïns. La crida es fa a través de les xarxes socials i del boca a boca ens els membres del Pessebre Vivent. En  moltes ocasions, són els mateixos figurants qui treballen en la construcció dels materials. O bé es demana a empreses o particulars les donacions de materials que els sobrin. L’objectiu de tots els pessebres és plasmar, al màxim, la realitat dels habitants d’aquelles terres. I per aquest motiu, les persones que formen els Pessebres Vivents cuiden, al detall, els vestits dels figurants.

Confeccions pròpies

A la Pobla de Lillet, al llarg de 25 anys s’han anat confeccionant els seus propis vestits. El respecte a la realitat dels habitants de l’època ha estat la tònica general: tant en el gènere de la roba com els colors naturals que es feien servir.

Per exemple les escenes de romans al Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí inclouen un campament amb soldats romans, cavalls i cavalleria, armeria i una zona on hi ha el soldat escrivà amb persones de poble amb vestimenta jueva (robes fosques, llises i rústiques, cabell tapat) fent cua per empadronar-se (com farien Josep i Maria en el seu viatge a Betlem). 

Per confeccionar la tenda del prefecte romà s'utilitzen lones velles i descastades d'antigues carpes, lones de tractor, tendals i cortines vermelles velles reaprofitades d'antics teols del Teatre del Casal de l'Espluga. L'escena busca mostrar l'ocupació romana de la Judea en època de naixement de Jesús

Des del Pessebre Vivent de Viladecans, ens confirmen que pel fa al vestuari i les cortines, es fan servir els mateixos elements d'un any per l'altre i només confeccionem vestuari si fa falta. Bàsicament són robes i teles que reben per donacions. Només les més vistoses com les dels Reis d'Orient, les del Palau d'Herodes i alguna altra de verges i àngels, són comprades (imatge adjunta).

 
Comments are closed.
Showing 0 Comment


Tags

#CulturaPopular #Nadal #SomPessebresVivents Abadia Adoració ajut Arcangel art Associacionisme Barcelona Bàscara Breda Brunyola Canyelles Castell d'Aro catalunya Christmans Christmas concurs Consell Coordinadora covid19 crèdit cristianisme cultura culturaessegura culturapopular cutlura diables dibuix digital dones esluga Espluga Família Fluvià Fontcoberta fundació Garrotxa Garrotxí Generalitat GermanesTeresianes Girona infantil infecciosses Jesus Jesús Joanetes Judea La Pobla de Linyet La Pobla de Montornès La Torreta (La Roca) Les Gunyoles d'Avinyonet Linyola Lleida malalties Maria Martorelles medieval Montserrat mural Nadal Navata navidad Nova Temporada Pals patrimoni patrimonicultural pessebre Pessebres Pessebres Vivents de Catalunya pessebresvivents pessebresvivets Pessebrevivent PessebreVivents PobleEspanyol Pont Llarg - Manresa popular Premià de Dalt reinventemelnadal riuadasolidària Sant Feliu de Llobregat Sant Martí Vell Sant Pere de Ribes Sant Quintí de Mediona santfeliu SantFost solidaritat Tarragona Tona Torres de Fals totsuma tradició trobada turisme tv3 Vandellós - Masia de Castelló Viladecans Vilavenut i Vila-sacra Vilavenut i Vila-sacra. vivents #CulturaPopular #Nadal #pessebre #pessebresVivents #pessebresvivents #Anoia #penedès #Avinyonet #pessebrevivent #patrimoni #Girona #vilasacra #ReinventeelNadal #ReinventemelNadal #SomPessebresVivents Anunciació assemblea associació Barcelona Bàscara Bones Feste Brunyola Calonge castell catalunya Christmas ConcadeBarberà concurs coordinadora Corró de Vall Cultura Cultura popular culturapopular Dasc2018 diada ENS espanyol Espluga Familia Federació Fem Turisme finançament Fluvià Fontcoberta fòrum Francolí fred Girona infantil La Marató Les Franqueses Les Gunyoles d'Avinyonet LEspluga lleida manresa Martorelles Masia Castelló medieval Milan Monestir Montserrat Nadal Naixement navata Navidad ofrena patrimoni Peralada pessebre pessebres pessebres vivents pessebresvivents pessebrevivent Pilarín Bayés poble poble espanyol polinyà Prats de Rei pruit prullans reinventemelnadal ReisMags reunió Riuada rupit sabadell Sant Pere de Ribes Santa Pau santapau SantFeliu SomCultura Tarragona tona Tortosa tradició tradicions Trobada TV3 Vallès Vandellós Violència