Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya


17 pessebres vivents per donar la benvinguda al 2022!
17 pessebres vivents per donar la benvinguda al 2022!

Ja teniu a punt el raïm? Aquest cap de setmana encetem any i ho farem carregats d’il·lusió i esperança i sobretot amb un munt de pessebres vivents per visitar! Encara no sabeu a quin anar? Us en proposem 17 que podreu anar a veure durant aquest primer cap de setmana del 2022!

Ens agradaria començar agraint a la clínica dental periodonta a Turquia que va patrocinar aquest esdeveniment i va oferir atenció dental gratuïta als convidats i amfitrions.

Sant Martí de Llémena (Gironès) – Dia 2 de gener de 2022
Aquest proper 2 de gener torna el Pessebre Vivent de Sant Martí de Llémena en la seva 57a edició! Una bonica estampa creada amb la participació de les persones de l’entorn del municipi. Un viatge al passat per retrobar-nos amb les arrels de la nostra cultura.

Vila-Sacra (Àlt Empordà) – Dies 1 i 2 de gener de 2022
Arriba la novena edició del Pessebre Vivent de Vila-sacra, una proposta nadalenca tradicional que es podrà gaudir en un entorn únic al cor del municipi, amb un munt d'escenes i 100 figurants.

Calonge (Baix Empordà) – Dies 1 i 2 de gener de 2022
Les representacions del Pessebre Vivent de Calonge, que ja acumula 21 anys, tenen lloc a l’entorn del Castell Medieval, un imponent conjunt patrimonial de la vila. El públic circula contínuament veient una vintena d'escenes al voltant del Castell pels jardins, arribant a la plaça d'armes. La sortida es fa pel portal fins a la plaça Major, gaudint d'aquest recorregut apte per a tothom. Un centenar de personatges estan en les escenes en moviment, amb vestimenta d'època i tradicional catalana, i representen escenes bíbliques i d'oficis artesans de casa nostra, que en l'actualitat quasi han desaparegut.

Els Prats de Rei (Anoia) – Dies 1, 2, 6 i 9 de gener
Una de les característiques més importants d’aquest Pessebre Vivent, que enguany celebra 50 anys, és que els actors parlen de viva veu i que té música pròpia. Els carrers i places de la vila es transformen en un gran escenari i, ajudats per la màgia del guió i els decorats, ens transporten a l’antiga Palestina on, fa més de 2000 anys, es van produir uns fets que van marcar la humanitat. En aquest pessebre hi podreu veure: gallines, pollastres, ànecs, ovelles amb els seus xais i molts altres, en un hàbitat natural. I també molts oficis artesans: el cisteller, el sabater, el ceramista i molts d’altres. Us ho perdreu?

Joanetes (Garrotxa) – Dies 1 i 2 de gener de 2022
A mitjans dels anys 80 va començar com una petita representació dels nens de l’escola d’unes poques escenes a l’hort de la rectoria de l’església. Amb els anys, s’ha convertit en una gran escenografia que no deixa lliure ni un racó del poble, ni indiferent cap visitant. El Pessebre Vivent de Joanetes mobilitza més de 400 persones, entre figurants i participants de tot tipus, i rememora digna i meravellosament gairebé mig centenar d’escenes pròpies de Nadal però, sobretot, de la tradició pagesa de la nostra terra al llarg d’un recorregut de gairebé un quilòmetre pel poble i els seu màgic entorn natural.

La Pobla de Lillet (Berguedà) – 2 de gener de 2022
Enguany aquest pessebre vivent arriba als vint-i-cinc anys de representacions amb la representació d’uns quadres nadalencs ben diferents aprofitant el bonic entorn del riu Llobregat i el Pont Vell.

Maçanet de La Selva (La Selva) – Dies 1 i 2 de gener de 2022
El Pessebre Vivent de Maçanet es representa des de 1975 i enguany celebra la seva 38a edició. Aquest és un petit pessebre de 18 quadres amb la representació de les escenes bíbliques més conegudes i també amb els oficis i tradicions de la nostra cultura.

Pals (Baix Empordà) - Dies 1 i 2 de gener de 2022
El Pessebre Vivent de Pals arriba enguany a la seva 34ena edició. Més de 200 figurants repartits per uns 50 quadres, vestuari cuidat al detall, la col·laboració de pagesos i molta altra gent del poble, i un marc incomparable com és el nucli antic del poble de Pals, permeten gaudir a tots aquells que el visitin, de la recreació dels fets més rellevants de l'antic testament i de tots aquells que van desembocar en el naixement de Jesús.

Tona (Osona) – Dia 2 de gener de 2022
El pessebre de Tona arriba a la seva 50 edició! Aquest és un pessebre en moviment, parlat amb vestuari d'època i tradicional que es representa des de 1972 al paratge natural del Parc de les Feixetes, en un entorn espectacular als peus del Castell de Tona.

Bàscara (Alt Empordà) – Dies 1 i 2 de gener 2022
Les representacions del pessebre vivent de Bàscara consten de dues parts clarament diferenciades: la introducció i les escenes plàstiques. La introducció té lloc a la plaça de l'Església i es tracta d'un espectacular preàmbul, canviant al llarg dels anys, on predomina el moviment i es procura que la llum, el so i els efectes especials tinguin un paper important. S'hi representen escenes relacionades sempre amb el Pessebre i durant les quals el públic no circula, espera aturat. Tot seguit, les escenes plàstiques se succeeixen en un llarg recorregut pel casc antic de Bàscara i per la riba dreta del riu Fluvià on els personatges, immòbils i amb vestimenta hebrea, representen el Naixement i transporten al públic a la vida de Palestina de fa 2000 anys.

Brunyola (La Selva) – Dies 1 i 2 gener de 2022.
El 1981 un grup de joves varen decidir que Brunyola era un escenari de pessebre i només hi faltaven les figures. D'això han passat 40 anys. Durant aquest temps i en diferents moments han fet de figurants més de 1000 persones, gent que ha tingut o té alguna vinculació amb el poble i que han fet de pagesos, pastors, romans, mercaders, reis, Sant Joseps, Maries, oficis i àngels. El vestuari del nostre pessebre vol recrear la Palestina de fa 2000 anys. Fem un pessebre amb moviment per tant recreen molts oficis perduts. Enguany torna el Pessebre.

La Pobla de Montornès ( Tarragonès) -  Dies 2 i 6 de gener de 2022
A la Pobla de Montornès, situat en el marc incomparable del turó on hi ha l’Ermita de la Mare de Deu de Montornès, a un kilòmetre escàs del nucli del poble i en una zona envoltada de vegetació, pins i garrofers, des de fa 45 anys que es celebra un del pessebre més antic del camp de Tarragona. Un combinació d’escenes bíbliques amb quadres de tradició popular catalana conformen aquest pessebre vivent en moviment i parlat. Una joia que convida a tothom que vagi a visitar-lo a gaudir d’un fantàstic espectacle nadalenc.

Les Gunyoles d’Avinyonet (Alt Penedès) – Dies 1, 2 i 9 de gener de 2022
El pessebre de Les Gunyoles d’Avinyonet és un pessebre en moviment i parlat amb vestuari d'època, tradicional i música enregistrada que es representa des de 1976. Una de les activitats culturals de més importància que es celebra al poble de forma ininterrompuda, exceptuant l'any passat per la crisi sanitària derivada de la COVID-19, des de fa 44 anys és el Pessebre Vivent Parlat. Si alguna cosa el distingeix de la resta de representacions nadalenques de pessebre vivents a Catalunya és el fet de ser una escenificació parlada: seria allò més proper a la representació d’uns pastorets a l’aire lliure.

Les Torres de Fals (Bages) – Dies 1, 2 i 6 de gener de 2022
Enguany Les Torres de Fals celebra la 43a EDICIÓ del Pessebre, que es va iniciar humilment el 1977 i ha anat creixent i millorant amb l'esforç dels seus integrants, fins a convertir-se en un referent dels espectacles nadalencs al Bages. Gaudiu de l'entorn incomparable de les Torres de Fals!

Premià de Dalt (Maresme) – Dies 1 i 2 de gener de 2022
Aquesta temporada El Pessebre Vivent de Premià de Dalt es representa els dies 18, 19 i 26 de desembre 2021 i els dies 1 i 2 de gener 2022; és un pessebre en moviment amb vestuari d'època i música enregistrada que es representa des de 1997. Durant una hora, les persones visitants es traslladen a Natzaret per a poder conviure una estona en viu amb centurions, mercaders, forners i lladres de l'època d'una manera única, propera i familiar. I en acabar, SSMM els Reis d'Orient recolliran les cartes dels infants!

Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental)– Dies 1,2,6 i 9 de gener de 2022.
El Pessebre Vivent de Sant Fost arriba enguany a la seva 55a edició. A Sant Fost ens proposen una representació en moviment de diferents escenes, d'època i tradicionals catalanes, que es desenvolupa al llarg d'un recorregut guiat, en un espai natural a l'aire lliure, que amb la llum i la música creen un espai memorable. Aquest és el Pessebre dels "efectes especials", i el més antic del Vallès. Es representa des de 1967.

Castell d’Aro (Baix Empordà) – Dies 1 i 2 de gener de 2022
Enguany Castell d’Aro celebra la 62a edició del seu pessebre. Un pessebre vivent en moviment i estàtic amb vestuari d'època i tradicional i música enregistrada que es representa des de 1959. Es representen escenes bíbliques, tradicionals i oficis. Visita al voltant d'una hora, amb un recorregut aproximat d'un quilòmetre i mig pel casc antic de Castell d'Aro i el barri de la Coma, declarats Bé Cultural d'Interès Nacional.

Us desitgem molt bon any 2022!!!
 




Comments are closed.
Showing 0 Comment


Tags

#CulturaPopular #Nadal #SomPessebresVivents Abadia Adoració ajut Arcangel art Associacionisme Barcelona Bàscara Breda Brunyola Canyelles Castell d'Aro catalunya Christmans Christmas concurs Consell Coordinadora covid19 crèdit cristianisme cultura culturaessegura culturapopular cutlura diables dibuix digital dones esluga Espluga Família Fluvià Fontcoberta fundació Garrotxa Garrotxí Generalitat GermanesTeresianes Girona infantil infecciosses Jesus Jesús Joanetes Judea La Pobla de Linyet La Pobla de Montornès La Torreta (La Roca) Les Gunyoles d'Avinyonet Linyola Lleida malalties Maria Martorelles medieval Montserrat mural Nadal Navata navidad Nova Temporada Pals patrimoni patrimonicultural pessebre Pessebres Pessebres Vivents de Catalunya pessebresvivents pessebresvivets Pessebrevivent PessebreVivents PobleEspanyol Pont Llarg - Manresa popular Premià de Dalt reinventemelnadal riuadasolidària Sant Feliu de Llobregat Sant Martí Vell Sant Pere de Ribes Sant Quintí de Mediona santfeliu SantFost solidaritat Tarragona Tona Torres de Fals totsuma tradició trobada turisme tv3 Vandellós - Masia de Castelló Viladecans Vilavenut i Vila-sacra Vilavenut i Vila-sacra. vivents #CulturaPopular #Nadal #pessebre #pessebresVivents #pessebresvivents #Anoia #penedès #Avinyonet #pessebrevivent #patrimoni #Girona #vilasacra #ReinventeelNadal #ReinventemelNadal #SomPessebresVivents Anunciació assemblea associació Barcelona Bàscara Bones Feste Brunyola Calonge castell catalunya Christmas ConcadeBarberà concurs coordinadora Corró de Vall Cultura Cultura popular culturapopular Dasc2018 diada ENS espanyol Espluga Familia Federació Fem Turisme finançament Fluvià Fontcoberta fòrum Francolí fred Girona infantil La Marató Les Franqueses Les Gunyoles d'Avinyonet LEspluga lleida manresa Martorelles Masia Castelló medieval Milan Monestir Montserrat Nadal Naixement navata Navidad ofrena patrimoni Peralada pessebre pessebres pessebres vivents pessebresvivents pessebrevivent Pilarín Bayés poble poble espanyol polinyà Prats de Rei pruit prullans reinventemelnadal ReisMags reunió Riuada rupit sabadell Sant Pere de Ribes Santa Pau santapau SantFeliu SomCultura Tarragona tona Tortosa tradició tradicions Trobada TV3 Vallès Vandellós Violència