Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya


La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya estrena un curtmetratge per donar el tret de sortida a la nova temporada de representacions
La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya estrena un curtmetratge per donar el tret de sortida a la nova temporada de representacions

La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya va presentar el passat dissabte, 19 de novembre, a la població de Joanetes (La Vall d’en Bas), la nova temporada de representacions amb la posada a la venda de més de 125.000 entrades i la projecció d’un vídeo que s’ha enregistrat per reivindicar la funció social de les entitats de cultura popular que hi ha darrere de cada Pessebre Vivent.



Després de dos anys en què la pandèmia va obligar a cancel·lar la majoria de Pessebres en l’edició del 2020 i l’adopció de restriccions en la del 2021, enguany la temporada recupera la normalitat i es preveu que la assistència torni a nivells del 2019, any en què es va assolir la xifra dels 130.000 visitants.

Així, les representacions de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya s’estendran aquest any a 43 poblacions. Per províncies, Barcelona aglutina la majoria de representacions amb funcions a les poblacions de Cànoves i Samalús, Canyelles, Corró d’Avall, Els Prats de Rei, La Torreta, Les Gunyoles d’Avinyonet, Les Torres de Fals, Pont Llarg de Manresa, Martorelles, Món Sant Benet, Polinyà, Premià de Dalt, Sant Feliu de Llobregat, Sant Feliu del Racó, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Ribes, Sant Quintí de Mediona, Tona, Vila de Rupit i Viladecans. A la demarcació de Girona es faran escenificacions a Bàscara, Breda, Brunyola, Castell d’Aro, Celrà, Fontcoberta, Joanetes, Maçanet de la Selva, Pals, Peralada, Sant Martí de Llémena, Sant Martí Vell, Santa Pau, Vila-Sacra i Vilavenut. A les terres de Tarragona hi haurà Pessebres Vivents a Jesús, La Pobla de Montornès, L’Espluga de Francolí, Masia de Castelló, Salou i Sant Jaume des Domenys. I a la província de Lleida es faran representacions a Prullans de Cerdanya i Sant Guim de la Plana.

En total, la Federació posarà a la venda aquesta temporada 125.000 entrades, la meitat de les quals ja es poden adquirir de forma anticipada per internet a www.pessebresvivents.cat La resta d’entrada es podran adquirir presencialment a les taquilles de cada Pessebre Vivent.

L’acte va comptar amb la presència de Lluís Juvanteny, president de l’Associació Pessebre Vivents de Joanetes; Àngels Serentill, presidenta de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya; Lluís Puig, diputat al Parlament de Catalunya (en connexió telemàtica des de Brussel·les); Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa; Josep Calatayud, director de Cultura dels Serveis Territorials a Girona; Adelaida Moya, directora general de Cultura popular i Associacionisme cultural i Lluís Amat, alcalde de La Vall d’en Bas.

Un vídeo per projectar internacionalment els Pessebres Vivents

Fruit de la taula rodona virtual que el 2020 va organitzar la Federació sota el títol ‘Reinventem el Nadal’, va sorgir la idea de crear un vídeo per promocionar els valors que hi ha darrere de l’organització d’un Pessebre Vivent. El vídeo que s’ha presentat avui vol reivindicar la feina d’entitats, figurants, personal tècnic i  voluntaris que fan possible la realització d’un dels esdeveniments de cultura popular més arrelats del calendari festiu català. Una activitat que aglutina poblacions senceres, crea vincles de pertinença amb el territori i fomenta la cohesió i la integració social.

La Federació està treballant per fer que aquest document audiovisual esdevingui una carta de presentació per difondre la singularitat dels Pessebres Vivents més enllà de Catalunya. El curtmetratge ha estat dirigit per Adrià E. Goy, té una durada de dos minuts i se’n han fet diverses versions amb subtítols en castellà i en anglès.

El vídeo que ha presentat la Federació es pot veure a través del canal de youtube de la Federació:

https://youtu.be/aGdZ3RIz8bM

 




Comments are closed.
Showing 0 Comment


Tags

#CulturaPopular #Nadal #SomPessebresVivents Abadia Adoració ajut Arcangel art Associacionisme Barcelona Bàscara Breda Brunyola Canyelles Castell d'Aro catalunya Christmans Christmas concurs Consell Coordinadora covid19 crèdit cristianisme cultura culturaessegura culturapopular cutlura diables dibuix digital dones esluga Espluga Família Fluvià Fontcoberta fundació Garrotxa Garrotxí Generalitat GermanesTeresianes Girona infantil infecciosses Jesus Jesús Joanetes Judea La Pobla de Linyet La Pobla de Montornès La Torreta (La Roca) Les Gunyoles d'Avinyonet Linyola Lleida malalties Maria Martorelles medieval Montserrat mural Nadal Navata navidad Nova Temporada Pals patrimoni patrimonicultural pessebre Pessebres Pessebres Vivents de Catalunya pessebresvivents pessebresvivets Pessebrevivent PessebreVivents PobleEspanyol Pont Llarg - Manresa popular Premià de Dalt reinventemelnadal riuadasolidària Sant Feliu de Llobregat Sant Martí Vell Sant Pere de Ribes Sant Quintí de Mediona santfeliu SantFost solidaritat Tarragona Tona Torres de Fals totsuma tradició trobada turisme tv3 Vandellós - Masia de Castelló Viladecans Vilavenut i Vila-sacra Vilavenut i Vila-sacra. vivents #CulturaPopular #Nadal #pessebre #pessebresVivents #pessebresvivents #Anoia #penedès #Avinyonet #pessebrevivent #patrimoni #Girona #vilasacra #ReinventeelNadal #ReinventemelNadal #SomPessebresVivents Anunciació assemblea associació Barcelona Bàscara Bones Feste Brunyola Calonge castell catalunya Christmas ConcadeBarberà concurs coordinadora Corró de Vall Cultura Cultura popular culturapopular Dasc2018 diada ENS espanyol Espluga Familia Federació Fem Turisme finançament Fluvià Fontcoberta fòrum Francolí fred Girona infantil La Marató Les Franqueses Les Gunyoles d'Avinyonet LEspluga lleida manresa Martorelles Masia Castelló medieval Milan Monestir Montserrat Nadal Naixement navata Navidad ofrena patrimoni Peralada pessebre pessebres pessebres vivents pessebresvivents pessebrevivent Pilarín Bayés poble poble espanyol polinyà Prats de Rei pruit prullans reinventemelnadal ReisMags reunió Riuada rupit sabadell Sant Pere de Ribes Santa Pau santapau SantFeliu SomCultura Tarragona tona Tortosa tradició tradicions Trobada TV3 Vallès Vandellós Violència