Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya


Més de 100.000 persones han visitat els Pessebres Vivents de la Federació
Més de 100.000 persones han visitat els Pessebres Vivents de la Federació

Les representacions de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya han assolit la xifra dels 100.315 visitants durant el període comprès entre el 8 de desembre de 2022 i el 15 de gener de 2023. Una temporada marcada per la normalitat, després de dos anys en què la pandèmia va obligar a cancel•lar la majoria de Pessebres en l’edició del 2020 i l’adopció de restriccions en la del 2021.

Des de les entitats que conformen la Federació de Pessebres Vivents, es valora molt positivament l’afluència de visitants, que ha recuperat els nivells d’assistència d’abans de la pandèmia, i  es destaca l’esforç i implicació de totes les persones voluntàries que han fet possible que la tradició dels Pessebres Vivents hagi reviscolat després de les dificultats dels últims dos anys.

Les representacions de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya s’han dut a terme a 43 poblacions. Per províncies, Barcelona ha aglutinat la majoria de representacions amb funcions a les poblacions de Cànoves i Samalús, Canyelles, Corró d’Avall, Els Prats de Rei, La Torreta, Les Gunyoles d’Avinyonet, Les Torres de Fals, Pont Llarg de Manresa, Martorelles, Món Sant Benet, Polinyà, Premià de Dalt, Sant Feliu de Llobregat, Sant Feliu del Racó, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Ribes, Sant Quintí de Mediona, Tona, Vila de Rupit i Viladecans. A la demarcació de Girona s’han fet escenificacions a Bàscara, Breda, Brunyola, Castell d’Aro, Celrà, Fontcoberta, Joanetes, Maçanet de la Selva, Pals, Peralada, Sant Martí de Llémena, Sant Martí Vell, Santa Pau, Vila-Sacra i Vilavenut. A les terres de Tarragona hi ha hagut Pessebres Vivents a Jesús, La Pobla de Montornès, L’Espluga de Francolí, Masia de Castelló, Salou i Sant Jaume des Domenys. I a la província de Lleida se n’han fent a Prullans de Cerdanya i Sant Guim de la Plana.

Enguany la temporada de Pessebres Vivents de la Federació ha tingut com a efemèride la celebració dels 50 anys del Pessebre Vivent de Bàscara.

La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya

La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya (FPVC) agrupa 49 entitats d’arreu del territori amb l’objectiu de portar a terme activitats encaminades a promoure el coneixement dels Pessebres Vivents i la relació entre ells. Constituïda formalment el 2018, la Federació recull la tasca de l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, creada el 1991. Actualment, presideix l’entitat Àngels Serentill, coordinadora del Pessebres Vivent Pont Llarg de Manresa.  

Formen part de la FPVC els pessebres vivents de les següents poblacions: Bàscara, Bigues i Riells, Breda, Brunyola, Calonge, Cànoves, Canyelles, Castell d'Aro, Celrà, Corró d'Avall, Els Prats de Rei, Fontcoberta, Jesús, Joanetes, La Pobla de Lillet, La Pobla de Montornès, La Torreta, Les Gunyoles d’Avinyonet, Les Torres de Fals, L'Espluga de Francolí, Linyola, Maçanet de la Selva, Pont Llarg de Manresa, Martorelles, Masia de Castelló, Món Sant Benet, Navata, Pals, Peralada, Peramola, Polinyà, Premià de Dalt, Prullans de Cerdanya, Salou, Sant Feliu de Llobregat, Sant Feliu del Racó, Sant Fost, Sant Guim de la Plana, Sant Jaume dels Domenys, Sant Martí de Llémena, Sant Martí Vell, Sant Pere de Ribes, Sant Quintí de Mediona, Santa Pau, Tona, Vila de Rupit, Viladecans, Vila-Sacra i Vilavenut.

Fotografia: Pessebre Vivent de Bàscara - Mateu Giró
Comments are closed.
Showing 0 Comment


Tags

#CulturaPopular #Nadal #SomPessebresVivents Abadia Adoració ajut Arcangel art Associacionisme Barcelona Bàscara Breda Brunyola Canyelles Castell d'Aro catalunya Christmans Christmas concurs Consell Coordinadora covid19 crèdit cristianisme cultura culturaessegura culturapopular cutlura diables dibuix digital dones esluga Espluga Família Fluvià Fontcoberta fundació Garrotxa Garrotxí Generalitat GermanesTeresianes Girona infantil infecciosses Jesus Jesús Joanetes Judea La Pobla de Linyet La Pobla de Montornès La Torreta (La Roca) Les Gunyoles d'Avinyonet Linyola Lleida malalties Maria Martorelles medieval Montserrat mural Nadal Navata navidad Nova Temporada Pals patrimoni patrimonicultural pessebre Pessebres Pessebres Vivents de Catalunya pessebresvivents pessebresvivets Pessebrevivent PessebreVivents PobleEspanyol Pont Llarg - Manresa popular Premià de Dalt reinventemelnadal riuadasolidària Sant Feliu de Llobregat Sant Martí Vell Sant Pere de Ribes Sant Quintí de Mediona santfeliu SantFost solidaritat Tarragona Tona Torres de Fals totsuma tradició trobada turisme tv3 Vandellós - Masia de Castelló Viladecans Vilavenut i Vila-sacra Vilavenut i Vila-sacra. vivents #CulturaPopular #Nadal #pessebre #pessebresVivents #pessebresvivents #Anoia #penedès #Avinyonet #pessebrevivent #patrimoni #Girona #vilasacra #ReinventeelNadal #ReinventemelNadal #SomPessebresVivents Anunciació assemblea associació Barcelona Bàscara Bones Feste Brunyola Calonge castell catalunya Christmas ConcadeBarberà concurs coordinadora Corró de Vall Cultura Cultura popular culturapopular Dasc2018 diada ENS espanyol Espluga Familia Federació Fem Turisme finançament Fluvià Fontcoberta fòrum Francolí fred Girona infantil La Marató Les Franqueses Les Gunyoles d'Avinyonet LEspluga lleida manresa Martorelles Masia Castelló medieval Milan Monestir Montserrat Nadal Naixement navata Navidad ofrena patrimoni Peralada pessebre pessebres pessebres vivents pessebresvivents pessebrevivent Pilarín Bayés poble poble espanyol polinyà Prats de Rei pruit prullans reinventemelnadal ReisMags reunió Riuada rupit sabadell Sant Pere de Ribes Santa Pau santapau SantFeliu SomCultura Tarragona tona Tortosa tradició tradicions Trobada TV3 Vallès Vandellós Violència