Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de l'Associació coordinadora de Pesssebres vivents de Catalunya


Els Pessebres Vivents, amb l'estalvi energètic
Els Pessebres Vivents, amb l'estalvi energètic

Avui, 21 d'octubre, és el Dia Mundial de l'Estalvi Energètic, una jornada que es preveu com una reflexió de com la societat consumeix l'energia en el seu dia a dia. El nostre planeta no creixerà més. I els recursos energètics, mentre no ens diguin una altra cosa, són els que són. Per tant, creiem que hem de ser responsables, no tant per nosaltres mateixos, sinó per allò que deixarem als nostres fills.

5 maneres d'estalviar molt senzilles

El nostre entorn ens proveeix de fonts d'energia que fan moure el món, però a mida que l'explotació d'aquestes fonts deixa evident el seu esgotament, és necessari fer-ne un ús racional. I l'ús racional de l'energia, de vegades, no és tan racional, fins i tot saben que ens ajudarà a estalviar diners. Des de l'Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya ens sumen a la crida per la conscienciació social. I en aquest sentit, les entitats que en formen part fan el possible per contribuir-hi, com el Pessebre Vivent de Sant Feliu, que va canviar tota la il·luminació a LED, que al ser llum freda, a més d'estalviar energia, es guanya en seguretat. Però també podem ajudar fent actes senzills com aquests:

  • Si podem anar caminant, en bici o transport públic, millor que fer-ho amb transport privat.
  • Posem la calefacció amb una temperatura adequada, i sobretot tanqueu portes i finestres.
  • Apaguem els llums quan no els necessitem.
  • Utilitzar bombetes de baix consum.
  • Reutilitzar tot el que poguem.

Són petits gestos. Però el que fem un, més un, més un altre ajudarà que els nostres fills tinguin un planeta on viure-hi. Si en voleu més informació, adreceu-vos a aquesta pàgina de la Generalitat de Catalunya.
Comments are closed.
Showing 0 Comment