Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de l'Associació coordinadora de Pesssebres vivents de Catalunya


Bàscara, el pessebre amb efectes especials
Bàscara, el pessebre amb efectes especials

Bàscara és una petita població d'uns 500 habitants pertanyent a la comarca de l'Alt Empordà. Des de principis del segle IX, Bàscara fou possessió dels bisbes de Girona, tal i com consta en el primer document, datat del 817, que deixa constància de la vila.

Històricament ha estat una cruïlla important, un lloc de pas de comerciants i d'exèrcits, i en destaca l'ocupació francesa de finals dels segle XVII i la destrucció que patí l'any 1814. I és en aquest entorn on es fan el pessebre de Bàscara.

Les representacions del pessebre consten de dues parts clarament diferenciades: la introducció i les escenes plàstiques. La introducció té lloc a la plaça de l'Església i es tracta d'un espectacular preàmbul, canviant al llarg dels anys, on predomina el moviment i es procura que la llum, el so i els efectes especials tinguin un paper important. S'hi representen escenes relacionades sempre amb el Pessebre i durant les quals el públic no circula, espera aturat.

"Predomina el moviment i es procura que la llum, el so i els efectes especials tinguin un paper important".

Tot seguit, les escenes plàstiques se succeeixen en un llarg recorregut pel casc antic de Bàscara i per la riba dreta del riu Fluvià on els personatges, immòbils i amb vestimenta hebrea, representen el Naixement i transporten al públic a la vida de Palestina de fa 2000 anys.

Una de les últimes representacions del Pessebre Vivent de Bàscara, on hi participa gran part del poble[/caption]

Més informació a http://www.elpessebre.cat/
Comments are closed.
Showing 0 Comment