Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya


Ja tenim la 41a edició del Pessebre Vivent de Fontcoberta molt a prop. Quan? El 25 i 26 de desembre.
Ja tenim la 41a edició del Pessebre Vivent de Fontcoberta molt a prop. Quan? El 25 i 26 de desembre.
Sabieu que la primera representació del Pessebre Vivent es va fer el Nadal de l'any 1976? Els primers anys la representació es feia només el dia 24, abans i després de la Missa del Gall, i el nombre de quadres representats era ben petit: el Naixement, la Fusteria, l'Anunciació, la berenada dels Pastors, i poca cosa més. Però amb els anys, la implicació del poble ha fet crèixer les escenes.
 
De la població de Fontcoberta se'n parla a documents del segle X dC. Fontcoberta, a l’igual que altres llogarrets dels voltants de Banyoles, va quedar vinculat als dominis del Monestir de Sant Esteve de Banyoles.
 
Actualment té censades 74 persones. Però cal destacar com a obres d'excepcional valor arquitectònic i cultural l'Església Parroquial de Sant Feliu de Fontcoberta, datada de finals del segle XII. El Sant Crist de fusta que el presideix és obra de l’escultor Antoni Fernández de Castro, i els esmalts del Sagrari, de l’artista gironina Emilia Xargay. És de gran interès artístic la imatge de la Verge del Patrocini, de marbre policromat, del segle XIV. També s’hi conserva una lipsanoteca de tipologia romànica, és un petit recipient de forma quadrangular tallat en un sol bloc de fusta, amb la tapa a part.
 
El campanar de Fontcoberta és un magnífic campanar-torre de planta quadrada, romànic de tradició llombarda i contemporani de l’església, el qual, per dissort ha quedat inacabat o ha perdut la part superior. És una mostra de la passió constructora de la societat medieval. La pròpia fragmentació del poder en la societat feudal féu que cada senyor territorial fos un constructor no solament per honorar Déu, sinó, sobretot, per donar mostra del seu propi poder.
 
Per a més informació sobre les obres arquitectòniques de Fontcoberta, cliqueu a sobre de cada l'enllaç.
 Comments are closed.
Showing 0 Comment


Tags

#CulturaPopular #Nadal #SomPessebresVivents Abadia Adoració ajut Arcangel art Associacionisme Barcelona Bàscara Breda Brunyola Canyelles Castell d'Aro catalunya Christmans Christmas concurs Consell Coordinadora covid19 crèdit cristianisme cultura culturaessegura culturapopular cutlura diables dibuix digital dones esluga Espluga Família Fluvià Fontcoberta fundació Garrotxa Garrotxí Generalitat GermanesTeresianes Girona infantil infecciosses Jesus Jesús Joanetes Judea La Pobla de Linyet La Pobla de Montornès La Torreta (La Roca) Les Gunyoles d'Avinyonet Linyola Lleida malalties Maria Martorelles medieval Montserrat mural Nadal Navata navidad Nova Temporada Pals patrimoni patrimonicultural pessebre Pessebres Pessebres Vivents de Catalunya pessebresvivents pessebresvivets Pessebrevivent PessebreVivents PobleEspanyol Pont Llarg - Manresa popular Premià de Dalt reinventemelnadal riuadasolidària Sant Feliu de Llobregat Sant Martí Vell Sant Pere de Ribes Sant Quintí de Mediona santfeliu SantFost solidaritat Tarragona Tona Torres de Fals totsuma tradició trobada turisme tv3 Vandellós - Masia de Castelló Viladecans Vilavenut i Vila-sacra Vilavenut i Vila-sacra. vivents #CulturaPopular #Nadal #pessebre #pessebresVivents #pessebresvivents #Anoia #penedès #Avinyonet #pessebrevivent #patrimoni #Girona #vilasacra #ReinventeelNadal #ReinventemelNadal #SomPessebresVivents Anunciació assemblea associació Barcelona Bàscara Bones Feste Brunyola Calonge castell catalunya Christmas ConcadeBarberà concurs coordinadora Corró de Vall Cultura Cultura popular culturapopular Dasc2018 diada ENS espanyol Espluga Familia Federació Fem Turisme finançament Fluvià Fontcoberta fòrum Francolí fred Girona infantil La Marató Les Franqueses Les Gunyoles d'Avinyonet LEspluga lleida manresa Martorelles Masia Castelló medieval Milan Monestir Montserrat Nadal Naixement navata Navidad ofrena patrimoni Peralada pessebre pessebres pessebres vivents pessebresvivents pessebrevivent Pilarín Bayés poble poble espanyol polinyà Prats de Rei pruit prullans reinventemelnadal ReisMags reunió Riuada rupit sabadell Sant Pere de Ribes Santa Pau santapau SantFeliu SomCultura Tarragona tona Tortosa tradició tradicions Trobada TV3 Vallès Vandellós Violència