Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de l'Associació coordinadora de Pesssebres vivents de Catalunya


Martorelles, un pessebre hebreu i romà amb un quadre molt nombrós d'escenes
Martorelles, un pessebre hebreu i romà amb un quadre molt nombrós d'escenes

Aquest any és la commemoració de la 41a representació del Pessebre Vivent de Martorelles i al llarg de la seva història, s'ha representant a tres llocs diferents. Entre 1976 i 1982 el Pessebre es feia a la Plaça Espanya, actualment la Plaça de la sardana. Després (1983-1992) les representacions van seguir a la Font de Can Camp i des de 1993 fins avui, i suposem que per molts anys, té lloc als Pins d'en Rabasa. Aquest any el pessebre el fem els dies 23, 25, 26 i 30 de desembre i 1 i 7 de gener. El Pessebre està organitzat i coordinat per la Joventut Sardanista de Martorelles.

El Pessebre Vivent de Martorelles es podria definir d'hebreu i romà i el vestuari és l'adient per l'època que es representa. Durant la representació del Pessebre Vivent es poden gaudir de diverses escenes que mostren la vida quotidiana de la gent que vivia a l'època.

A part dels efectes de so i llum, els quadres que es poden veure són: els profetes, l'anunciació a Maria, el mercat, l'enpadronament, el safareig, l'anunciació als pastors, els caçadors, les diverses cabanyes de pastors, la filadora, els llenyataires, els picapredrers, el naixement, les samaritanes, els pescadors, el leprós, el poble de Betlem, la baixada dels esclaus i la seva actuació a la sínia, els tres reis mags, el palau d'Herodes, la fugida d'Egipte, la matança dels nens, la casa dels béns i la Sagrada Familia.

És tradició que a la sortida del Pessebre s'ofereixi als visitants unes quantes torrades per a fer un petit mos que sempre van acompanyades d'un glopet de vi o si es prefereix, també d'aigua.
Comments are closed.
Showing 0 Comment