Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de l'Associació coordinadora de Pesssebres vivents de Catalunya


La Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya torna a estar present a la V Mostra de Pessebres del Poble Espanyol
La Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya torna a estar present a la V Mostra de Pessebres del Poble Espanyol

L'Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya  (ACPVC) ha tornat a estar present a la V Mostra de Pessebres que ha organitza el Poble Espanyol amb motiu de les activitats nadalenques del mes de desembre. En aquesta ocasió, els pessebres vivents de Martorell i Sant Feliu de Llobregat van mostrar a tots els visitants les tradicions pròpies i més arrelades catalanes.  La plaça Major del Poble Espanyol es va convertir en el entre neuràlgic amb un mercat de Nadal on, no tan sols es podran trobar els elements decoratius per adornar les cases, sinó que també es van trobar productes tradicionals catalans, tant d'artesania com de gastronomia. Construït a partir de la recreació de 117 edificis a escala real, el Poble Espanyol és una gran mostra de la varietat arquitectònica reunida en un entorn molt especial.

V Mostra de Pessebres
El dia 9 de desembre va tenir lloc la representació del Pessebre Vivent de Martorelles, municipi del Vallès Oriental que va traslladar per un dia la seva funció a Barcelona. El seu pessebre mostra escenes quotidianes de l'època de Jesucrist i els oficis tradicionals del moment: caçadors, filadores, llenyataires, picapedrers, samaritans, pescadors i molts altres es donen cita a llocs tan emblemàtics com el poble de Betlem i els seus mercats.

L'endemà, el dia 10 de desembre, va ser el torn de Sant Feliu de Llobregat. La peculiaritat del seu pessebre és que es divideix en deu escenes i cadascuna d'elles recull la part adient del Nou Testament.

A més de la Mostra de Pessebres Vivents, durant aquest Nadal al Poble Espanyol també es podrà gaudir d'un gran mercat, food trucks, espectacles de màgia, zones de joc i fins i tot la casa del Pare Noel. 

Títol fotografia: Les juntes dels pessebres de Martorelles -vestits - i de Sant Feliu posen el passat 9 de desembre al costat del director d'Activitats i Projectes - Àrea Cultural del Poble Español, Diego Murciano.
Comments are closed.
Showing 0 Comment