Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de l'Associació coordinadora de Pesssebres vivents de Catalunya


"Treballar amb la Coordinadora de Pessebres per al mural de La Marató ha estat una tentació"

La Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya va presentar una proposta a TV3. "Volem paraticipar en la campanya recaptant diners gràcies a un mural original". I aquesta originalitat va venir de Suso Camuñas. "El tema de La Marató eren les malalties infeccioses i vaig inspirar-me en quatre cors, que signifiquen la vida, envoltats de múltiples particules de colors simbolitzant els virus, bacteris i altres agents infecciosos que ataquen la vida". I al costat d'quests elements, un gran cor de color verd. "És l'esperança. L'esperança en l'ajut cap a la resta de gent, l'esperansa en la feina dels professionals i l'esperança en el fet que no estem sols per lluitar contra els agents infecciosos". 

Tot plegat... forma un trèbol de quatre fulles... "perquè la sort es treballa, s'aconsegueix, es guanya i es conquereix gràcies a la solidaritat i l'esforç en comú". I precisament aquest esforç i solidaritat és el que ha volgut transmetre aquest quadre, que representa també "la particiació dels diferents pessebres convertida en fets i no tan sols en paraules. Les il·lusions es fan esperança i l'esperança es fa realitat. La realitat és fruit de l'esforç comú de tots, a través de la consecució dels mitjans per eradicar les infeccions".

La participació en aquesta acció amb la Coordinadora li ha agradat molt a Suso Camuñas i ja pensa en d'altres col·laboracions. De fet durant tot aquest any es faran activitats per promocionar la celebració del 60è aniversari del Pessebre Vivent de Castell d'Aro, el més antic de Catalunya "estic segur que temes no ens faltaran. Al llarg de 60 anys hi ha moltes anècdotes i feina feta i és impossible que no sorgeixi algun material bonic de tot plegat". 

Suso Camuñas és un artista simbòlic, immaterial en el temps, a qui malgrat les seves exposicions internacionals i tenint un segell reconegut, diu que li queda "tot per fer". "L'art, en contraposició a d'altres matèries no té final, i per tant, els artistes tampoc ho tenen. La vida és finita, però l'art és infinit".

Infinita llarg vida a un artísta com en Suso Camuñas.

 

 

 

 
Comments are closed.
Showing 1 Comment
Avatar  Rafael Saavedra last year

Un 10 para Suso Camuñas