Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de l'Associació coordinadora de Pesssebres vivents de Catalunya


"Treballar amb la Coordinadora de Pessebres per al mural de La Marató ha estat una tentació"

La Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya va presentar una proposta a TV3. "Volem paraticipar en la campanya recaptant diners gràcies a un mural original". I aquesta originalitat va venir de Suso Camuñas. "El tema de La Marató eren les malalties infeccioses i vaig inspirar-me en quatre cors, que signifiquen la vida, envoltats de múltiples particules de colors simbolitzant els virus, bacteris i altres agents infecciosos que ataquen la vida". I al costat d'quests elements, un gran cor de color verd. "És l'esperança. L'esperança en l'ajut cap a la resta de gent, l'esperansa en la feina dels professionals i l'esperança en el fet que no estem sols per lluitar contra els agents infecciosos". 

Tot plegat... forma un trèbol de quatre fulles... "perquè la sort es treballa, s'aconsegueix, es guanya i es conquereix gràcies a la solidaritat i l'esforç en comú". I precisament aquest esforç i solidaritat és el que ha volgut transmetre aquest quadre, que representa també "la particiació dels diferents pessebres convertida en fets i no tan sols en paraules. Les il·lusions es fan esperança i l'esperança es fa realitat. La realitat és fruit de l'esforç comú de tots, a través de la consecució dels mitjans per eradicar les infeccions".

La participació en aquesta acció amb la Coordinadora li ha agradat molt a Suso Camuñas i ja pensa en d'altres col·laboracions. De fet durant tot aquest any es faran activitats per promocionar la celebració del 60è aniversari del Pessebre Vivent de Castell d'Aro, el més antic de Catalunya "estic segur que temes no ens faltaran. Al llarg de 60 anys hi ha moltes anècdotes i feina feta i és impossible que no sorgeixi algun material bonic de tot plegat". 

Suso Camuñas és un artista simbòlic, immaterial en el temps, a qui malgrat les seves exposicions internacionals i tenint un segell reconegut, diu que li queda "tot per fer". "L'art, en contraposició a d'altres matèries no té final, i per tant, els artistes tampoc ho tenen. La vida és finita, però l'art és infinit".

Infinita llarg vida a un artísta com en Suso Camuñas.

 

 

 

 
Comments are closed.
Showing 1 Comment
Avatar  Rafael Saavedra 2 years ago

Un 10 para Suso CamuñasTags

Abadia ajut associacionisme Barcelona Bàscara Breda Brunyola Canyelles Castell d'Aro catalunya Christmans Christmas concurs Consell Coordinadora crèdit cultura culturapopular dibuix dones esluga Espluga Família Fluvià Fontcoberta fundació Garrotxa Garrotxí GermanesTeresianes Girona infantil infecciosses Jesús Joanetes La Pobla de Linyet La Pobla de Montornès La Torreta (La Roca) Les Gunyoles d'Avinyonet Linyola Lleida malalties Martorelles medieval Montserrat mural Nadal Navata navidad Pals patrimoni patrimonicultural pessebre Pessebres pessebresvivents Pessebrevivent PessebreVivents PobleEspanyol Pont Llarg - Manresa popular Premià de Dalt riuadasolidària Sant Feliu de Llobregat Sant Martí Vell Sant Pere de Ribes Sant Quintí de Mediona santfeliu SantFost solidaritat Tarragona Tona Torres de Fals totsuma tradició turisme tv3 Vandellós - Masia de Castelló Viladecans Vilavenut i Vila-sacra Vilavenut i Vila-sacra. vivents #pessebresvivents #Anoia #penedès #Avinyonet #pessebrevivent #patrimoni #Girona #vilasacra assemblea associació Barcelona Bàscara Brunyola Calonge castell catalunya Christmas ConcadeBarberà concurs coordinadora Corró de Vall Cultura Cultura popular culturapopular Dasc2018 diada ENS espanyol Espluga Familia Federació Fem Turisme finançament Fontcoberta fòrum Francolí Girona infantil La Marató Les Franqueses Les Gunyoles d'Avinyonet lleida manresa Martorelles Masia Castelló Milan nadal Naixement navata Navidad ofrena patrimoni Peralada pessebre pessebres pessebres vivents pessebresvivents pessebrevivent Pilarín Bayés poble poble espanyol polinyà Prats de Rei pruit prullans reunió rupit sabadell Sant Pere de Ribes Santa Pau santapau SantFeliu SomCultura Tarragona tona Tortosa tradició tradicions tv3 Vallès Vandellós Violència