Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de l'Associació coordinadora de Pesssebres vivents de Catalunya


La 28a assemblea de la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya es reuneix a Castell d'Aro i proposa la seva constitució en federació
La 28a assemblea de la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya es reuneix a Castell d'Aro i proposa la seva constitució en federació

Mentre avui dissabte dia 10 s'ha previst una recepció i una plantada d'arbres al parc dels Estanys de la població gironina, a banda d'una sèrie de tallers de reciclatge, la veritable reunió s'iniciarà demà diumenge 11, a les 11 del matí, prèvia recepció dels assistentes. Després de l'aprovació de l'ordre de l'assemblea de 2017, dels comptes de l'entitat i altres punts d'interès, des de la direcció de la Coordinadora es proposa la creació de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, un salt de qualitat que permetrà "poder adaptar-nos a les noves exigències en el món de l'associacionisme, sobre tot en l'àmbit institucional, econòmic i de viabilitat".

Jordi Filella, president de la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya creu necessari aquest pas "que no representa un trasbals per a nosaltres perquè l'associació ja funcionava com una federació a nivell intern. Amb la nostra proposta de convertir-nos en federació, no només treballarem com a federació, sinó que també ho serem".

La reunió també es mostrarà el mural complet que la Coordinadora va realitzar per recaptar fons per a l'edició 2017 de La Marató de TV3 dedicada a les malalties infeccioses.

A Castell d'Aro, 60è aniversari

L'organització d'aquesta assemble ha recaigut al pessebre vivent de Castell d'Aro, que precisament commemorarà el seu 60è aniversari durant la propera temporada de pessebres 2018-2019.  La tradició de pessebres es va iniciar-se a la vila l’any 1959 i ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi.

La propera reunió assembleària  serà el 2019 a Linyola.

 Origen de la tradició popular

Els experts atribueixen a sant Francesc d’Assís, l’autoria de la primera escenificació viva del pessebre, l’any 1223 a Greccio, la Umbria italiana. Als Països Catalans, el primer es va escenificar l’any 1956 al poble andorrà d’Engordany i des d’allà es va estendre a tota la geografia catalana amb un conjunt d’escenes que compten amb música d’ambient o diàlegs, tot recreant diversos passatges bíblics de l’evangeli segons sant Lluc, essent-ne el seu epicentre el naixement. El primer a Catalunya va ser el de Castell d'Aro, al 1959.

Les representacions dels pessebres vivents comparteixen un fet en comú: la participació multitudinària i amateur de la gent del poble, que en molts casos supera els centenar d’actors. Una circumstància que els converteix avui un dels principals referents de la cultura populardel nostre país. 
Comments are closed.
Showing 0 Comment