Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de l'Associació coordinadora de Pesssebres vivents de Catalunya


Diploma pels 50 anys d'existència a dos dels nostres pessebresvivents: Pessebre Vivent de l'Espluga de Francolí i Pessebre Vivent Sant Fost.
Diploma pels 50 anys d'existència a dos dels nostres pessebresvivents: Pessebre Vivent de l'Espluga de Francolí i Pessebre Vivent Sant Fost.

L'associacionisme cultural català ha commemorat el Dia de l'Associacionisme Cultural DASC2018 amb un centenar d'activitats repartides en 36 municipis. Aquesta gran cita, celebrada al Centre Sant Pere Apòstol de Barcelona, ha servit perquè dos dels pessebres que formen part de la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya fossin guardonats amb el diploma pels 50 anys de l'entitat. Els premiats han estat el Pessebre Vivent de l'Espluga de Francolí i el Pessebre Vivent de Sant Fost de Campcentelles. El lliurament l'ha fet la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural M. Àngels Blasco, després de les actuacions de l'Esbart Sant Jordi i la  Symphonic Beat Band.

La clausura de la jornada, la nit d'aquest dijous, es va celebrar en el teatre del Centre Sant Pere Apòstol de Barcelona, amb la interpretació del Ball d'Homenatge amb l'Esbart Sant Jordi dedicat a l'exconseller de Cultura Lluís Puig.

Reconeixement
Pel que fa al pessebre de l'Espluga de Francolí, aquesta tradició va ser impulsada per Fernando Martí, el 1964, i que va viure la seva etapa d'esplendor a partir de 1967 a l'interior de la Cova de la Font Major. En l'última edició del Pessebre Vivent, representada el Nadal passat, es va commemorar aquest 50è aniversari. L'actual president de l'Associació del Pessebre Vivent de l'Espluga, Xavier Lozano, ha estat l'encarregat de recollir el reconeixement.
 
 
 
 
 
 Comments are closed.
Showing 0 Comment