Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de l'Associació coordinadora de Pesssebres vivents de Catalunya


Els Pessebres Vivents de Catalunya celebren la Diada Nacional
Els Pessebres Vivents de Catalunya celebren la Diada Nacional

Seguint la línia dels darrers anys, els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya han fet que una gran part de les entitats que conformen l'Associació Coordinadora dels Pessebres Vivents de Catalunya també hagin volgut fer el seu particular homenatge. Com ha estat el cas del Pessebre Vivent del Pont Llarg de Manresa, que ha participat en l’Ofrena Floral  a la Plaça 11 de Setembre de Manresa. Ha estat una Diada diferent perquè Manresa és Capital de la Cultura Catalana 2018.

Com cada any, més de 50 entitats de la ciutat han fet l’ofrena floral i, com va sent tradició, el Pessebre Vivent del Pont Llarg hi ha estat present. Àngels Serentill, coordinadora general de l’entitat de la Parròquia de la Mare de Déu de l’Esperança, organitzadora del Pessebre, explica que "apart de participar en bloc en el muntatge del Pessebre, també hem recuperat la tradició de les Caramelles que s’havien perdut a la zona i ja fa tres anys que té Pubillatge de joves i xics. Les nostres Pubilles són l’Alba Pallarols i Martina Monrós, i els Heureus es diuen Albert Altarriba i Pau Planas".

Precisament, són les Pubilles i Hereus del Pessebre els que fan l’ofrena cada any per la Diada.

A Pals, també han fet el seu particular homenatge: Pujada a la montanya del Quermany a Pals. Issada de la bandera.

A Sant Feliu de Llobregat, l'entitat encarregada de l'organització del pessebre vivent, Calaix de Sastre, també ha participat en l'ofrena floral al passeig de l'Onze de Setembre, davant del monument commemoratiu fet per l'artista local Lluís Sans.  Els actes de caire més festiu continuaran a les 19 h amb sardanes a la plaça de la Vila, a càrrec de la Cobla Rambles i, a les 21 h, amb el repic de campanes a la Catedral de Sant Llorenç.

 
Comments are closed.
Showing 0 Comment