Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya


Els Pessebres Vivents de Catalunya engeguen la nova temporada i es transformen en Federació
Els Pessebres Vivents de Catalunya engeguen la nova temporada i es transformen en Federació

 

La representació dels pessebres vivents és més que una obra teatral, és la plasmació de l'esforç col·lectiu que engloba moltes persones. És una il·lusió. És voluntarietat. I, sobretot, és constància. El Nadal ja és a tocar. L'Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya (ACPVC) començarà la temporada de pessebres vivents els propers 7 i 8 de desembre a la població gironina de Santa Pau i finalitzarà el 13 de gener de 2019 amb un canvi molt important. La Coordinadora passarà a ser la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya abans de finals d'any, un canvi jurídic "per aconseguir nous recursos que garanteixin la viabilitat de l'entitat per transmetre de manera activa i moderna la cultura popular del país", segons explica Jordi Filella, president de la futura Federació. En la passada temporada de pessebres vivents més de 80.000 persones van assistir a alguna de les representacions teatralitzades.

Enguany 42 poblacions d'arreu de Catalunya mostraran el millor de la cultura popular amb pessebres en viu que representen diferents escenes del naixement de Jesús en entorns naturals i medievals que engrandeixen, encara més, el valor de la tradició nadalenca catalana. La futura Federació es troba, a més d'enhorabona, perquè es commemoren diversos aniversaris: el 20è aniversari del Pessebre Vivent de Linyola, el 30è del Pessebre Vivent de Sant Pere de Ribes i el 60è del de Castell d'Aro, el pessebre vivent més antic de Catalunya.

Novetats generals de la temporada de pessebres vivents

Federació:
La principal novetat d'enguany es que la Coordinadora de 42 pessebres passa a ser una Federació, un tràmit formal, ja que el funcionament de la nova Federació serà exactament igual que fins ara. Es tracta d’una continuïtat "per aconseguir nous recursos que garanteixin la seva viaibilitat per transmetre de manera activa i moderna la cultura popular del país", explica Jordi Filella, president dels Pessebres Vivents de Catalunya.
L’última entitat a sumar-se al projecte va ser el Pessebre Vivent de Vila-Sacra, que va ser acceptat en la pasada 28a assemblea organitzada al març d’enguany. 

Microfinançament:
I una d’aquestes accions de modernitat ha estat l’APP dels Pessebres Vivents, una eina d’integració tecnológica i generacional que permet que la persona interessada pugui tenir a la seva disposició la informació del pessebre vivent que està visitant, les seves característiques i l’entorn paisatgístic en què s'hi troba.

En aquest sentit, s'ha iniciat una campanya a la plataforma TotSuma per ajudar a finançar tots els canvis tecnològics que es preveuen.
 
La venda online també ha permès aquesta reactivació tecnològica. Durant la temporada 2017-2018 prop de 4.000 persones van adquirir la seva entrada a través de la web www.pessebresvivents.cat
 
Entorns medievals i gastronomia:
Els 42 pessebres mostraran des de desembre i fins el 13 de gener el millor de la cultura popular amb pessebres en viu que representaran diferents escenes del naixement de Jesús en entorns naturals i medievals, com els de Bàscara, Santa Pau, Pont Llarg Manresa, Sant Pere de Ribes, l’Espluga de Francolí o Castell d'Aro.
Fins i tot s'ha previst acompanyar el recorregut dels pessebres amb una petita mostra gastronòmica. Com els Pessebres Vivents de Martorelles, que oferiran pa torrat amb all i oli i també amb porró de vi.
En aquest sentit, l'empresa catalana ANETO també oferirà els seus famosos caldos en aquells pessebres que s'hagin agregat a la campanya. Per a més informació, www.pessebresvivents.cat


Altres novetats

  • Pessebre Vivent Parlat de Sant Pere de Ribes: Com cada any arrenquen de zero. Lloc nou, aprofitant la riquesa de les masies i llogarets que envolten el municipi. Enguany serà la Masia de Ca l'Escolà. També s'han previst noves escenes, textos nous i adaptats i música enregistrada nova. Tot això es resumeix en 12 quadres, representats  en petits esquetxos  de diferents  pastorets i textos  propis, quadres bíblics, quadres de dimonis i quadres còmics.
  • Navata: Per primera vegada a la història del pessebre s'han fet  un canvi de dates i el pressebre es representarà els dies 8 i 9 de desembre. També es farà una important canvi en el seu recorregut i que encara s'està coordinant.

Pessebres vivents:

Amer (Girona) - Bàscara  (Girona) –Breda  (Girona) – Brunyola  (Girona) - Canyelles (Barcelona) - Castell d’Aro  (Girona) - Corró d’Avall  (Barcelona) –Els Prats de Rei (Barcelona) - Fontcoberta (Girona) – Jesús (Tarragona)  – Joanetes  (Girona) – L’Espluga de Francolí (Tarragona) – La Pobla de Lillet (Barcelona) – La Pobla de Montornès (Tarragona) – La Torreta (Barcelona)– Les Gunyoles d’Avinyolet (Barcelona) - Les Torres de Fals (Barcelona) – Linyola (Lleida) – Manresa (Barcelona) – Martorelles (Barcelona) – Navata (Girona) – Pals (Girona) – Peralada (Girona)– Peramola (Lleida) – Polinyà (Barcelona)- Premià de Dalt (Barcelona) - Prullans de Cerdanya (Lleida)- Rupit (Barcelona)- Santa Pau (Girona) - Sant Feliu de Llobregat (Barcelona) – Sant Feliu del Racó (Barcelona) – Sant Fost de Campsentelles (Barcelona) – Sant Guim de la Plana (Lleida) – Sant Martí Vell (Girona) - Sant Quintí de Mediona (Barcelona) – Sant Pere de Ribes (Barcelona) – Tona (Barcelona) – Valls (Tarragona) – Vandellòs  (Tarragona) –Viladecans (Barcelona) – Vilavenut  (Girona) -  Vila-sacra (Girona).  

 
Comments are closed.
Showing 0 Comment


Tags

#CulturaPopular #Nadal #SomPessebresVivents Abadia Adoració ajut Arcangel art Associacionisme Barcelona Bàscara Breda Brunyola Canyelles Castell d'Aro catalunya Christmans Christmas concurs Consell Coordinadora covid19 crèdit cristianisme cultura culturaessegura culturapopular cutlura diables dibuix digital dones esluga Espluga Família Fluvià Fontcoberta fundació Garrotxa Garrotxí Generalitat GermanesTeresianes Girona infantil infecciosses Jesus Jesús Joanetes Judea La Pobla de Linyet La Pobla de Montornès La Torreta (La Roca) Les Gunyoles d'Avinyonet Linyola Lleida malalties Maria Martorelles medieval Montserrat mural Nadal Navata navidad Nova Temporada Pals patrimoni patrimonicultural pessebre Pessebres Pessebres Vivents de Catalunya pessebresvivents pessebresvivets Pessebrevivent PessebreVivents PobleEspanyol Pont Llarg - Manresa popular Premià de Dalt reinventemelnadal riuadasolidària Sant Feliu de Llobregat Sant Martí Vell Sant Pere de Ribes Sant Quintí de Mediona santfeliu SantFost solidaritat Tarragona Tona Torres de Fals totsuma tradició trobada turisme tv3 Vandellós - Masia de Castelló Viladecans Vilavenut i Vila-sacra Vilavenut i Vila-sacra. vivents #CulturaPopular #Nadal #pessebre #pessebresVivents #pessebresvivents #Anoia #penedès #Avinyonet #pessebrevivent #patrimoni #Girona #vilasacra #ReinventeelNadal #ReinventemelNadal #SomPessebresVivents Anunciació assemblea associació Barcelona Bàscara Bones Feste Brunyola Calonge castell catalunya Christmas ConcadeBarberà concurs coordinadora Corró de Vall Cultura Cultura popular culturapopular Dasc2018 diada ENS espanyol Espluga Familia Federació Fem Turisme finançament Fluvià Fontcoberta fòrum Francolí fred Girona infantil La Marató Les Franqueses Les Gunyoles d'Avinyonet LEspluga lleida manresa Martorelles Masia Castelló medieval Milan Monestir Montserrat Nadal Naixement navata Navidad ofrena patrimoni Peralada pessebre pessebres pessebres vivents pessebresvivents pessebrevivent Pilarín Bayés poble poble espanyol polinyà Prats de Rei pruit prullans reinventemelnadal ReisMags reunió Riuada rupit sabadell Sant Pere de Ribes Santa Pau santapau SantFeliu SomCultura Tarragona tona Tortosa tradició tradicions Trobada TV3 Vallès Vandellós Violència