Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya


La proposta de la tarragonina Alba Lapeira, de 10 anys, serà la imatge de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya per a la l'edició 2019-2020
La proposta de la tarragonina Alba Lapeira, de 10 anys, serà la imatge de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya per a la l'edició 2019-2020

 

 

El VI Concurs de Dibuix de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya ja té guanyadors. L'acte ha tingut lloc al Poble Espanyol de Montjuïc (Barcelona), on s'ha designar la imatge identificativa de la Federació Catalana de Pessebres Vivents per a la temporada 2019-2020: la de l'alumna Alba Laperia Cassalda, de 5è de primària de l'Institut Escola Daniel Mangrané de la població de Jesús, Tarragona. En total han participat  200 nens i nenes d'entre els 6 i els 12 anys, distribuïts en dues categories: A, de 1r a 3r de primària i B, de 4rt a 6è de primària. La temàtica era una imatge o escena d’un pessebre vivent sense cap text identificatiu. Com a novetat, enguany la selecció dels finalistes ha estat elaborada per la Junta de la Federació i per la dibuixant Pilarin Bayés, que ha posat l'ull crític i creatiu a totes les propostes que han anat arribant. 


Durant la temporada 2018-2019, més de 118.806 persones han visitat alguna de les representacions dels 42 pessebres que formen part de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, superant totes les expectatives. Després que l'any 2017-2018 hi hagués una baixada de visitants amb 83.000, enguany la xifra s'ha incrementat en 36.000 persones, el que significa un augment del 43,37% respecte de l'any anterior. Per a més informació, cliqueu en aquest enllaç.


Premis

S'han atorgar 3 premis per categoria: un primer, un segon i un tercer. Tots els premiats i finalistes van rebre unes invitacions per assistir a qualsevol dels pessebres vivents la Federació durant la temporada 2019-2020. 
Uns dels objectius d'aquests premis, a banda de fomentar la tradició popular i l'esperit nadalenc, és trobar la imatge corporativa de la Federació per a la temporada següent, que no és necessiari que coincideixi amb el primer premi de cada categoria, com ha estat el cas de la selecció d'enguany amb la proposta de l'alumna de 5è de l'Institut Escola Daniel Mangrané. La imatge es podrà publicar en qualsevol suport o mitjà de comunicació que la Federació trobi necessari.

Premiats categoria A
1r premi: Dídac Sánchez, Sabadell
2n premi: Gabriel Vizcaino, Sant Vicenç dels Horts
3r premi: Núria Pujol, Deltebre


Finalistes:
Txell Soy, Hostalets
Gina Ibánez, Sant Esteve d'en Bas
Oriol Fajula, El Mallol
Joan Gisbert, Jesús
Saray Beltri, Deltebre
Clara Cubells, Jesús
Judit Vidiella, JesúsPremiats categoria B
1r premi: Ada López, St. Privat d'en Bas
2n premi: Alba Lapeira, Jesús
3r premi: Cinta Torrejón, Jesús


Finalistes:
Pol Quintana, Olot
Claudia Jiménez, Jesús
Davy Villa, La Cava
Esther Espinosa, Jesús
Sergi Noguè, Joanetes
Berta Colomer, El Mallol
Paula Bonihacio, Sant Privat d'en Bas

Un jurat especial

La selecció dels dibuixos s'ha fet a la població de Tona. I s'ha comptat amb una col·laboració d'excepció: la de la dibuixant Pilarin Bayés. Amb un dilatada experiència en el món de la il·lustració, principalment per a nens (té més de 900 llibres publicats i alguns d'ells traduïts a vuit idiomes), ha col·laborat en innombrables publicacions, exposicions d’obra original, i els seus dibuixos s’han aplicat a tot tipus de suports i formats.

Una selecció díficil
Enguany s'han presentat dibuixos d'arreu del país. I tot i que la temàtica central era la mateixa, els participants han posat la seva creativitat al servei d'una bona obra. Les empreses que han col·laborat en el VI Concurs de Dibuix Infantil de la Federació de Pessebres Vivents han estat:
Comments are closed.
Showing 0 Comment


Tags

#CulturaPopular #Nadal #SomPessebresVivents Abadia Adoració ajut Arcangel art Associacionisme Barcelona Bàscara Breda Brunyola Canyelles Castell d'Aro catalunya Christmans Christmas concurs Consell Coordinadora covid19 crèdit cristianisme cultura culturaessegura culturapopular cutlura diables dibuix digital dones esluga Espluga Família Fluvià Fontcoberta fundació Garrotxa Garrotxí Generalitat GermanesTeresianes Girona infantil infecciosses Jesus Jesús Joanetes Judea La Pobla de Linyet La Pobla de Montornès La Torreta (La Roca) Les Gunyoles d'Avinyonet Linyola Lleida malalties Maria Martorelles medieval Montserrat mural Nadal Navata navidad Nova Temporada Pals patrimoni patrimonicultural pessebre Pessebres Pessebres Vivents de Catalunya pessebresvivents pessebresvivets Pessebrevivent PessebreVivents PobleEspanyol Pont Llarg - Manresa popular Premià de Dalt reinventemelnadal riuadasolidària Sant Feliu de Llobregat Sant Martí Vell Sant Pere de Ribes Sant Quintí de Mediona santfeliu SantFost solidaritat Tarragona Tona Torres de Fals totsuma tradició trobada turisme tv3 Vandellós - Masia de Castelló Viladecans Vilavenut i Vila-sacra Vilavenut i Vila-sacra. vivents #CulturaPopular #Nadal #pessebre #pessebresVivents #pessebresvivents #Anoia #penedès #Avinyonet #pessebrevivent #patrimoni #Girona #vilasacra #ReinventeelNadal #ReinventemelNadal #SomPessebresVivents Anunciació assemblea associació Barcelona Bàscara Bones Feste Brunyola Calonge castell catalunya Christmas ConcadeBarberà concurs coordinadora Corró de Vall Cultura Cultura popular culturapopular Dasc2018 diada ENS espanyol Espluga Familia Federació Fem Turisme finançament Fluvià Fontcoberta fòrum Francolí fred Girona infantil La Marató Les Franqueses Les Gunyoles d'Avinyonet LEspluga lleida manresa Martorelles Masia Castelló medieval Milan Monestir Montserrat Nadal Naixement navata Navidad ofrena patrimoni Peralada pessebre pessebres pessebres vivents pessebresvivents pessebrevivent Pilarín Bayés poble poble espanyol polinyà Prats de Rei pruit prullans reinventemelnadal ReisMags reunió Riuada rupit sabadell Sant Pere de Ribes Santa Pau santapau SantFeliu SomCultura Tarragona tona Tortosa tradició tradicions Trobada TV3 Vallès Vandellós Violència