Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya


El Pessebre Vivent de Sant Feliu de Llobregat, a Montserrat
El Pessebre Vivent de Sant Feliu de Llobregat, a Montserrat

El proper diumenge 22 de desembre, el Pessebre Vivent de Sant Feliu de Llobregat es trasllada a Montserrat. La Plaça de Santa Maria acollirà una doble actuació, amb les escenes principals del naixement de Jesús, a les 12h i a les 16h. Aquest espectacle, que consta de deu escenes que recullen el text principalment del Nou Testament, estarà interpretat per actors i actrius de diferents generacions. Les representacions duraran 30 minuts, aproximadament, i en faran quatre al matí i quatre més a la tarda.

El recorregut amb les diferents escenes guiades serà entre el claustre gòtic i el Centre de Coordinació Pastoral. El Pessebre Vivent de Sant Feliu de Llobregat, que està organitzat per l’Associació Cultural Calaix de Sastre, compleix enguany tretze anys. Es representa habitualment al Palau Falguera de Sant Feliu, entre les sales nobles i les terrasses, decorades convenientment, amb efectes de llum i música; és l’únic pessebre vivent de Catalunya que es fa en un pis.

Des de 2011, aquest pessebre vivent forma part de la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, i el 2018 va ser membre fundador de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya. La iniciativa de portar un pessebre vivent al Santuari de Santa Maria de Montserrat ha estat del rector, el P. Joan M. Mayol, que considera que les imatges populars de la tradició dels pessebres vivents “és una bona demostració de la inculturació de la fe al nostre país”. “Aquestes representacions populars esdevenen –afirma el rector del Santuari de Montserrat-, gràcies a les diferents generacions que les configuren, un espai natural de cohesió social. El seu missatge espiritual de pau i d’acolliment en fan un instrument amable de diàleg entre l’Evangeli i la cultura”.

L’any 2016, com a acte de cloenda del centenari de l’obra Els pastorets o l'adveniment de l'Infant Jesús, de Josep M. Folch i Torres, conjuntament amb la Coordinadora de Pastorets, la Federació de Pessebristes va col·laborar amb una mostra de diorames. Aquests diorames eren la representació de les diferents escenes dels Pastorets de Folch i Torres. Aquesta serà la primera vegada que el Santuari de Santa Maria compti amb un tast de pessebre vivent.

D’aquesta manera, amb la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, les tres entitats dedicades a la tradició nadalenca ja hauran participat als actes nadalencs a Montserrat.
Comments are closed.
Showing 0 Comment


Tags

#CulturaPopular #Nadal #SomPessebresVivents Abadia Adoració ajut Arcangel art Associacionisme Barcelona Bàscara Breda Brunyola Canyelles Castell d'Aro catalunya Christmans Christmas concurs Consell Coordinadora covid19 crèdit cristianisme cultura culturaessegura culturapopular cutlura diables dibuix digital dones esluga Espluga Família Fluvià Fontcoberta fundació Garrotxa Garrotxí Generalitat GermanesTeresianes Girona infantil infecciosses Jesus Jesús Joanetes Judea La Pobla de Linyet La Pobla de Montornès La Torreta (La Roca) Les Gunyoles d'Avinyonet Linyola Lleida malalties Maria Martorelles medieval Montserrat mural Nadal Navata navidad Nova Temporada Pals patrimoni patrimonicultural pessebre Pessebres Pessebres Vivents de Catalunya pessebresvivents pessebresvivets Pessebrevivent PessebreVivents PobleEspanyol Pont Llarg - Manresa popular Premià de Dalt reinventemelnadal riuadasolidària Sant Feliu de Llobregat Sant Martí Vell Sant Pere de Ribes Sant Quintí de Mediona santfeliu SantFost solidaritat Tarragona Tona Torres de Fals totsuma tradició trobada turisme tv3 Vandellós - Masia de Castelló Viladecans Vilavenut i Vila-sacra Vilavenut i Vila-sacra. vivents #CulturaPopular #Nadal #pessebre #pessebresVivents #pessebresvivents #Anoia #penedès #Avinyonet #pessebrevivent #patrimoni #Girona #vilasacra #ReinventeelNadal #ReinventemelNadal #SomPessebresVivents Anunciació assemblea associació Barcelona Bàscara Bones Feste Brunyola Calonge castell catalunya Christmas ConcadeBarberà concurs coordinadora Corró de Vall Cultura Cultura popular culturapopular Dasc2018 diada ENS espanyol Espluga Familia Federació Fem Turisme finançament Fluvià Fontcoberta fòrum Francolí fred Girona infantil La Marató Les Franqueses Les Gunyoles d'Avinyonet LEspluga lleida manresa Martorelles Masia Castelló medieval Milan Monestir Montserrat Nadal Naixement navata Navidad ofrena patrimoni Peralada pessebre pessebres pessebres vivents pessebresvivents pessebrevivent Pilarín Bayés poble poble espanyol polinyà Prats de Rei pruit prullans reinventemelnadal ReisMags reunió Riuada rupit sabadell Sant Pere de Ribes Santa Pau santapau SantFeliu SomCultura Tarragona tona Tortosa tradició tradicions Trobada TV3 Vallès Vandellós Violència