Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya


Canyelles, Viladecans, Sant Fost i Les Gunyoles d'Avinyonet engeguen les seves representacions de pessebres vivents
Canyelles, Viladecans, Sant Fost i Les Gunyoles d'Avinyonet engeguen les seves representacions de pessebres vivents

Segon cap de setmana de representacions nadalenques. Motiu més que interessant per visitar les poblacions i els seus reclams més turístics i gastronòmics. Les poblacions de Canyelles (Garraf), Viladecans (Baix Llobregat), Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental) i Les Gunyoles d'Avinyonet (Penedès) entren de ple en les representacions dels seus pessebres vivents. Es poden adquirir les entrades a la guixeta de cada pessebre o bé a través de la web pessebresvivents.cat

Canyelles farà el seu 13è pessebre vivent els dies 14 i 15 de desembre. Viladecans també començarà el 14 i 15 i prorrogará el cap de setmana del 21 i 22 de desembre. Per la seva banda, la població de Les Gunyoles d'Avinyonet  farà representacions el 14, 22, 25, 26 i 29 de desembre i els dies 1, 6 i 12 de gener i Sant Fost de Campsentelles el 15, 22, 25, 26 i 29 de desembre i els dies 1, 6 i 12 de gener.

Enguany la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya suma ja 48 entitats, 6 més que la passada edició. Enguany, les poblacions de Maçanet de la Selva, Sant Martí de Llémena, Calonge (Girona), Món Sant Benet, Cànoves (Barcelona) i Salou (Tarragona) s'adhereixen a incrementar la representativitat de la Federació arreu del territori.

Pessebre de Canyelles:

Compta amb la participació de més de 200 figurants, repartits en una desena de quadres. Mostra la vida i costums de Jerusalem quan va néixer Jesús. Tots els quadres estan ambientats i escenificats teatralment. El pessebre manté la mateixa estructura però en cada edició millora l’escenificació i la qualitat tècnica, especialment de la il·luminació i el so.

Viladecans:

El Pessebre Vivent Parlat de Viladecans consta de 8 quadres que escenifiquen els fets del naixement de Jesús. L’espectacle es du a terme a l’aire lliure, al paratge del Parc de Can Ginesta. Amb textos de Josep Lligadas Vendrell,  la introducció de cada quadre és anunciat per megafonia, però els diàlegs que es duen a terme, són parlats en directe. Hi participen prop d'una setentena de persones.

 

Les Gunyoles d'Avinyonet

És un pessebre en moviment i parlat amb vestuari d'època i tradicional i música enregistrada que es representa des de 1976, Per tant aquesta és la 43a edició i  és sens dubte l'activitat cultural de més importància que es celebra al poble de forma ininterrompuda. Any rera anys s'han anat incrementat les millores tècniques: la construcció d’una xarxa d’il.luminació permanent, la possibilitat de desdoblar representacions per evitar llargues estones d’espera al públic, la millora de la qualitat de l’espectacle amb la tria dels textos més adients, la reforma del vestuari per adaptar-lo progressivament a l’època. Gairebé tots els vilatans, hi participen al pessebre.

Sant Fost de Campsentelles

El pessebre de Sant Fost de Campsentelles es representa des de 1967 amb vestuari d'època i tradicional i música enregistrada en l'espai natural del Turó de can Teyà.

 

 

 




Comments are closed.
Showing 0 Comment


Tags

#CulturaPopular #Nadal #SomPessebresVivents Abadia Adoració ajut Arcangel art Associacionisme Barcelona Bàscara Breda Brunyola Canyelles Castell d'Aro catalunya Christmans Christmas concurs Consell Coordinadora covid19 crèdit cristianisme cultura culturaessegura culturapopular cutlura diables dibuix digital dones esluga Espluga Família Fluvià Fontcoberta fundació Garrotxa Garrotxí Generalitat GermanesTeresianes Girona infantil infecciosses Jesus Jesús Joanetes Judea La Pobla de Linyet La Pobla de Montornès La Torreta (La Roca) Les Gunyoles d'Avinyonet Linyola Lleida malalties Maria Martorelles medieval Montserrat mural Nadal Navata navidad Nova Temporada Pals patrimoni patrimonicultural pessebre Pessebres Pessebres Vivents de Catalunya pessebresvivents pessebresvivets Pessebrevivent PessebreVivents PobleEspanyol Pont Llarg - Manresa popular Premià de Dalt reinventemelnadal riuadasolidària Sant Feliu de Llobregat Sant Martí Vell Sant Pere de Ribes Sant Quintí de Mediona santfeliu SantFost solidaritat Tarragona Tona Torres de Fals totsuma tradició trobada turisme tv3 Vandellós - Masia de Castelló Viladecans Vilavenut i Vila-sacra Vilavenut i Vila-sacra. vivents #CulturaPopular #Nadal #pessebre #pessebresVivents #pessebresvivents #Anoia #penedès #Avinyonet #pessebrevivent #patrimoni #Girona #vilasacra #ReinventeelNadal #ReinventemelNadal #SomPessebresVivents Anunciació assemblea associació Barcelona Bàscara Bones Feste Brunyola Calonge castell catalunya Christmas ConcadeBarberà concurs coordinadora Corró de Vall Cultura Cultura popular culturapopular Dasc2018 diada ENS espanyol Espluga Familia Federació Fem Turisme finançament Fluvià Fontcoberta fòrum Francolí fred Girona infantil La Marató Les Franqueses Les Gunyoles d'Avinyonet LEspluga lleida manresa Martorelles Masia Castelló medieval Milan Monestir Montserrat Nadal Naixement navata Navidad ofrena patrimoni Peralada pessebre pessebres pessebres vivents pessebresvivents pessebrevivent Pilarín Bayés poble poble espanyol polinyà Prats de Rei pruit prullans reinventemelnadal ReisMags reunió Riuada rupit sabadell Sant Pere de Ribes Santa Pau santapau SantFeliu SomCultura Tarragona tona Tortosa tradició tradicions Trobada TV3 Vallès Vandellós Violència