Blog Pessebres Vivents

rss

Totes les notícies de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya


El Pessebre de l'Espluga supera els 5.000 visitants per sobre de totes les previsions
El Pessebre de l'Espluga supera els 5.000 visitants per sobre de totes les previsions

El Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí ha tancat temporada superant tots els pronòstics i convertint el 2019 en any de rècord absolut de tota la història de pessebres vivents al municipi. De les 3.000 persones que havien visitat l’esdeveniment el 2017 i també el 2015, s’ha passat a les 5.010 entrades venudes aquest any, a les quals cal sumar els diversos centenars d’infants de 0-4 anys que entren gratuïtament i no es comptabilitzen. Això situa -de facto- la representació d’aquest 2019 al costat o fins i tot per sobre de la temporada rècord del 1969-1970 a la Cova de la Font Major, en què es van rebre 5.202 visitants.

L’organització havia fet una previsió màxima de visitants de 4.000 persones, limitant l’aforament a 1.000 persones per jornada. L’èxit de la convocatòria va fer però que ja des del primer dia s’acordés permetre l’entrada d’un cinquè grup per jornada, a dos quarts de 9 del vespre, que donés l’oportunitat a tothom que havia viatjat expressament fins l’Espluga de veure el Pessebre.

L’efecte boca-orella després de les dues primeres jornades ha fet que el cap de setmana fos insòlit i es revalidés el creixement de visitants. Només aquest diumenge, l’últim dia, se’n van rebre 1.457.

Rècord de figurants i participants

El 2019 ha estat l’any del gran creixement del Pessebre Vivent de l’Espluga com a projecte cultural i social, no només en visitants, i per tant, d’impacte turístic i econòmic. El mes de juny ja s’havia assolit el 50% d’inscripcions necessàries per participar-hi, i aquest desembre van tancar-se amb 180 persones implicades, de les quals 140 han representat les figures estàtiques del Pessebre en una quarantena d’escenes, la majoria de les quals renovades o modificades en 10 dels trams de la representació.

El nou relat convertint l’Espluga de dalt en Betlem, i l’Espluga de baix en Natzaret ha suposat un abans i un després per a la representació, amb una rebuda esplèndida per escenes com el nou Naixement, molt més humà i realista, i que ha cridat l’atenció de tothom. Les noves cases de Betlem, el nou mercat i l’escena de l’epifania -la visita dels savis d’Orient a casa de Josep i Maria- han generat gran expectació. La presència dels camells i el campament dels viatgers, el nou campament romà o la nova Sinagoga, recreada amb gran fidelitat històrica, s’han emportat algunes de les admiracions.

Experts en judaïsme i en l’origen del cristianisme, creadors de Pessebres Vivents d’arreu de Catalunya i representants institucionals han visitat les representacions, reconeixent la valua i el rigor històric de la recreació. Un fet cultural que s’acompanya d’una important tasca de dinamització del nucli antic i d’insersió social de persones de procedències diverses, sensibilitats i capacitats diferents.

El Pessebre Vivent de l’Espluga no es tornarà a representar fins el desembre de 2021, ja que és de caràcter biennal, donant pas, el 2020, a una nova temporada dels Pastorets de l’Espluga, que també presentarà importants canvis en l’elenc d’actors
Comments are closed.
Showing 0 Comment


Tags

#CulturaPopular #Nadal #SomPessebresVivents Abadia Adoració ajut Arcangel art Associacionisme Barcelona Bàscara Breda Brunyola Canyelles Castell d'Aro catalunya Christmans Christmas concurs Consell Coordinadora covid19 crèdit cristianisme cultura culturaessegura culturapopular cutlura diables dibuix digital dones esluga Espluga Família Fluvià Fontcoberta fundació Garrotxa Garrotxí Generalitat GermanesTeresianes Girona infantil infecciosses Jesus Jesús Joanetes Judea La Pobla de Linyet La Pobla de Montornès La Torreta (La Roca) Les Gunyoles d'Avinyonet Linyola Lleida malalties Maria Martorelles medieval Montserrat mural Nadal Navata navidad Nova Temporada Pals patrimoni patrimonicultural pessebre Pessebres Pessebres Vivents de Catalunya pessebresvivents pessebresvivets Pessebrevivent PessebreVivents PobleEspanyol Pont Llarg - Manresa popular Premià de Dalt reinventemelnadal riuadasolidària Sant Feliu de Llobregat Sant Martí Vell Sant Pere de Ribes Sant Quintí de Mediona santfeliu SantFost solidaritat Tarragona Tona Torres de Fals totsuma tradició trobada turisme tv3 Vandellós - Masia de Castelló Viladecans Vilavenut i Vila-sacra Vilavenut i Vila-sacra. vivents #CulturaPopular #Nadal #pessebre #pessebresVivents #pessebresvivents #Anoia #penedès #Avinyonet #pessebrevivent #patrimoni #Girona #vilasacra #ReinventeelNadal #ReinventemelNadal #SomPessebresVivents Anunciació assemblea associació Barcelona Bàscara Bones Feste Brunyola Calonge castell catalunya Christmas ConcadeBarberà concurs coordinadora Corró de Vall Cultura Cultura popular culturapopular Dasc2018 diada ENS espanyol Espluga Familia Federació Fem Turisme finançament Fluvià Fontcoberta fòrum Francolí fred Girona infantil La Marató Les Franqueses Les Gunyoles d'Avinyonet LEspluga lleida manresa Martorelles Masia Castelló medieval Milan Monestir Montserrat Nadal Naixement navata Navidad ofrena patrimoni Peralada pessebre pessebres pessebres vivents pessebresvivents pessebrevivent Pilarín Bayés poble poble espanyol polinyà Prats de Rei pruit prullans reinventemelnadal ReisMags reunió Riuada rupit sabadell Sant Pere de Ribes Santa Pau santapau SantFeliu SomCultura Tarragona tona Tortosa tradició tradicions Trobada TV3 Vallès Vandellós Violència